Események

Eseményeink

Beavató – A borkóstolás alapjai

Érezted már azt, hogy a zene egy külön világ? Hogy misztikus nyelvezete van, ami ismeretlen erővel jár át? Nos, a borkóstolás is épp ilyen: az ízek, aromák és illatok világa egészen más univerzumba kalauzol minket. Felejthetetlen az első felismerés, hogy az áfonya íze jelent meg a szádban, és hogy milyen más ez, mint amikor a jázmint véled felfedezni a borban, amikor valóban meg tudod különböztetni a fűszerest a fás aromától, és amikor egy marhapörköltnél megjelenik a fantáziádban, hogy milyen italt is kellene mellé felkínálni a vendégeidnek.

A közel két és félórás program során az első beavatást kapod meg a borok világába. Kezdünk azzal, amit látunk, folytatjuk az aromákkal, majd eljutunk az ízlelések birodalmába, hogy utána összegezzük észleléseinket. Itt nincs legjobb és legrosszabb, ez egy szubjektív ízlésvilág, amelynek a közepében te magad vagy.

Add át magad tehát tapasztalásaidnak, vitasd meg ezeket Kortyoló társaiddal, és hagyd, hogy magával ragadjon ez az újonnan felfedezett világ, a te egyik részed!


Pincesztori – Egy pincészet borai

Az asztalon előttünk nyugvó gyöngyöző bor már „csak” egy végeredmény. De vajon tudjuk-e, hogy mi van a színfalak mögött: hogyan készült az illatos nedű, hány ember és generáció munkája és története van benne? Családi történetek ezek, sokszor tíz generációra visszamenőleg: forró vitákkal, szétválásokkal és utódlásokkal, balesetekkel és felépülésekkel, mély fogadalmakkal, belső feszültségekkel és külföldről hazatért vándorokkal.

A közel kettő órás program során a poharak mögött elsárgult képek és régi történetek sejlenek fel, neves hazai pincészetek rejtelmei, hogy az illatok és aromák világában egyszer csak arcok és emberi életutak bontakozzanak ki.

Gyere és tarts velünk, mesélünk neked pincészetekről, családokról, borokról és illatokról!


Kalandozás a fajták világában – Fajtakóstolás

Gondolnád, hogy ha kezedbe veszel egy fürt szőlőt, az több ezer fajta közül lehet az egyik? És azt gondolnád, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy a borszaküzletben egy savignon blanc-ot vagy egy cabernet sauvignon választasz-e a vasárnapi ebéded mellé?

A közel két órás esemény során különleges utazásra invitálunk: az azonos szőlőfajtából készült borokat és ezek lenyomatát hívjuk egyetlen terembe. A szürkebarátnál megjelenik a Badacsony körvonala és az ásványok íze, Etyek virágzó gyümölcsfáinak illata és aromája, Bajánál a selymesen hullámzó, virágzó rétek fuvallata. Az ásványos utóíz fantasztikus, de sokszor jóból is megárt a sok, és nem mindenhez passzol. A trópusok fülledt levegőjébe, a magashegyi éghajlatba vagy a californiai nyárba is beleszippanthatunk adott fajták kapcsán, ahogy Magyarország színes borrégióinak vibráló ízeibe is.


Uniquekorty – Egyedi ajánlat

Egyedi ajánlat, különleges eseményekre, céges csapatépítőre az igényeknek megfelelően.