Rólam

Rólam

 

Kálmán László Miklós vagyok, borismereti előadó. 

 

Régóta foglalkoztat a szőlőművelés, borkészítés és a borkóstolás fortélyai.

Első ismereteimet a nagypapámtól tanultam, aki legfőképp Tihanyi Zweigelt majd később olaszrizling fajtákból termelt és készített bort. Bejártam és tanulmányoztam Magyarország összes borvidékeit, majd a nevezetesebb külföldi borrégiókkal is ismerkedem. Több szakmai képzésen is részt vettem, ahol megtanultam az alapokat is (CEWI, Borkollégium, Bortársaság, WSET minősítéssel). Tapasztalataim során megfigyeltem, hogy idehaza a borral és borkóstolással kapcsolatos ismereteink hiányosak vagy csak nem kapnak elegendő figyelmet.

  • Fő célom, hogy minél közelebb hozzam a vendégeimet a borhoz mint élményhez, és minél pontosabb képet kapjanak a kóstolás során, róla. Tudjanak és merjenek választani helyesen bort egy ebédhez vagy vacsorához.
  • Élményszerű eseményeim során arra törekszek, hogy a résztvevők érzékszerveire hatva a gyakorlatban is megtapasztalható legyen a borok vonzereje, a borkóstolás mikéntje, a magyarországi borrégiók kínálata.
  • Olyan komplex ismeretanyagot nyújtok, amiben az elméleti anyag gyakorlatias tapasztalat során kerül átadásra és mindezt játékosan. A résztvevőkkel a kóstolt tételeket közösen megvizsgáljuk és részletesen kielemezzük, milyen aromák fedezhetők fel bennük. Megállapítjuk, mi jellemzi az adott borrégióban termő szőlőfajtákat, vagy mit kell tudni az adott pincészetről.
  • Legfőképp abban különbözök a szakmabeli társaimhoz, hogy az előadásaimon a tapasztalatszerzési kompetenciákon alapul, ami új tanulási technikát is rejt magában. 

Ha egy valóban interaktív, élményszerű és mellette átfogó ismereteket nyújtó eseményre szomjazol, regisztrálj vagy kövess engem.

 

Több helyen is elégedetten hívtak vissza akár céges vagy akár saját előadásokat, eseményeket tartani.

  • Veritas Wine Bar,
  • Champion Wine Vinarium&Gastro Boutique
  • Tihanyi Vinárum,
  • Konyhakert…stb

 

Kapcsolat

email:  info@kortyolo.hu

telefon: +36708508300

web: www.kortyolo.hu