ÁSZF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek értelmében:

 

ÁSZF: a Szolgáltatás megrendelésére és igénybevételére létrejött jogügyletet szabályozó Általános Szerződési Feltételek

 

Szolgáltató: a szolgáltatás szervezője, a kortyolo.hu weboldal üzemeltetője

 

Szolgáltatás: a Szolgáltató honlapján feltüntetett események

 

Vevő: a Szolgáltatóval a szolgáltatás megvásárlására szerződést kötő természetes vagy jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, egyéb jogalany

 

Rendezvényszervező: a Szolgáltatóval szerződéses partneri viszonyban álló személy, aki az események lebonyolításáért felelős

 

Üzemeltető: a kortyolo.hu weboldal tárhelyszolgáltatója

 

Felhasználó: a Szolgáltató honlapján regisztrációt megvalósító személy

 

Regisztráció: a Felhasználó által a Szolgáltató honlapján, az általa kért adatok megadásával történő regisztráció, mely semmilyen további kötelezettséggel (Megrendelés) nem jár

 

Vásárlás: a Vevő által a Szolgáltató honlapján elérhető szolgáltatásra történő jelentkezés, ami a jelen ÁSZF-ben rögzített kötelezettségekkel jár

 

Tájékoztatjuk, hogy Ön, mint Vevő a kortyolo.hu címen elérhető honlap használatával kinyilvánítja, hogy ismeri és elfogadja az alábbi, a Ptk. (2013. évi V. törvény) 6:77-6:81.§ alapján megírt általános szerződési feltételeket. Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív használója kíván lenni a weboldalunk által kínált lehetőségeknek, figyelmesen olvassa el az ÁSZF-et és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és azokat kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre. Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.

 

Üzemeltetői adatok:

Szolgáltató: Kortyoló
Székhely: 2013 Pomáz, IV. Béla u. 14/C
Adószám: 55212115-1-33
Elektronikus elérhetőség: info@kortyolo.hu
Telefonos elérhetőség: +36708508300

 

A tárhelyszolgáltató elérhetőségei:

3 in 1 Hosting Bt.
2310 Szigetszentmiklós, Brassó u. 4/A.
Adószám: 22206118-2-13
EU adószám: HU22206118
Bankszámlaszám: 11742252-29904044-00000000

 

 

2. Megvásárolható jegyek, szolgáltatások köre

Szolgáltató által kiválasztásra és egyúttal vásárlásra felkínált jegyek és bérletek, melyek tulajdonságai, jellemzői, valamint a vásárlás feltételei a hozzájuk tartozó konkrét oldal(ak)on ismerhetők meg.

Figyelmeztetés: Az esemény adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben csak illusztrációként szerepelnek.

Az eseményben meghirdetett kóstolóra jelölt tételek változtatási jogát fenntartjuk.

 

 

3. Regisztráció

Amennyiben szolgáltatást szeretne igénybe venni, akkor az első vásárlás előtt regisztrálnia kell. Ennek során meg kell adnia  a nevét, e-mail címét, valamint a későbbi belépéshez szükséges jelszavát. A regisztráció véglegesítése előtt szükséges a regisztrációs feltételek elfogadása is. A regisztrációt e-mailben visszaigazolja a rendszer. A Felhasználó köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a Felhasználó egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerülnek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért a Szolgáltató/Üzemeltető felelősséget nem vállal. A Felhasználó e-mail címe megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató/Üzemeltető technikai jellegű üzenetet küldjön számára. A regisztrált adatokat a Szolgáltató kérelemre törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a Felhasználó e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból. A regisztrációt az e-mail cím azonosítja, tehát egy e-mail címet csak egyszer lehet regisztrálni.

A regisztráció kötelezettségekkel nem jár.

 

 

4. Rendelési információk

Szolgáltató kizárólag a www.kortyolo.hu oldalon kiválasztott, az ott szereplő vásárlási feltételek szerint és a felkínált online fizetési szolgáltató valamelyikének kiválasztásával megvásárolt jegyekért, bérletekért felel.

Vevő a regisztrációs adatlap és az eseményhez tartozó jegyvásárlási adatok kitöltésével adja meg adatait, Szolgáltató ezeknek megfelelően felel a teljesítésért és a számla kiállításáért. Vevőnek a regisztráció során lehetősége van adatait ellenőrizni, de ezt a sikeres regisztráció után is bármikor megteheti, ha az eseményhez tartozó jegyvásárláskor módosítja a már korábban megadott adatokat. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség Vevőt terheli. Szolgáltató a nyilvánvalóan hibás vagy hamis regisztrációt jogosult törölni, továbbá kétség esetén Vevő valódiságát jogosult ellenőrizni.

Amennyiben a Szolgáltató hibás árat tüntet fel a meghirdetett esemény mellett, a tőle elvárható gondosság ellenére, és a jegy ára annak általánosan elfogadott árától eltér, úgy a Szolgáltató nem köteles a jegyet a hibás áron szolgáltatni, de köteles a megrendelés visszaigazolásában felajánlani a vásárló részére a valós áron történő vásárlás lehetőségét. Amennyiben a vásárló ezzel a lehetőséggel nem kíván élni, úgy megilleti a szerződéstől való egyoldalú elállás joga.

Weboldalon szolgáltatási kategóriák szerint böngészhet a megvásárolható események, szolgáltatások között. Minden esemény mellett megtekintheti egy-egy esemény rövid leírását, árát, egyéb tulajdonságait, a teljesség igénye nélkül. Ha bővebb információt szeretne kapni az eseményről, akkor kattintson az esemény képére vagy nevére. Ekkor az esemény oldalára jut el, ahol a termékről részletesebb tájékoztatást kaphat. Amennyiben ennél részletesebb tájékoztatásra van szüksége, akkor a Szolgáltató által elérhetőségek egyikén (email, telefon) szíveskedjen felvenni a kapcsolatot a Szolgáltatóval

 

4.1. A jegy rendelése

 

A meghirdetett aktuális események megtalálhatóak az alábbiak szerint:

 

A Kezdőlapról Események → Eseményeink oldalon Tovább → Aktuális eseményeink oldal → a kiválasztott Esemény képére vagy címére kattintva → A kiválasztott Esemény részletező oldala.

 

Felső menüsorban Események → Aktuális eseményeink → a kiválasztott Esemény képére vagy címére kattintva → A kiválasztott Esemény részletező oldala.

 

4.2. Jegyrendelés folyamata

Az első rendeléskor szükséges a számlázási adatokat megadni.
A következő rendeléskor már a rendszer automatikusan kitölti az adatokat a korábban megadottak alapján.
Szerkeszteni a következő rendeléskor ugyanezen mezőkben lehet. Rendelés elküldésekor az adatok felülírásra és mentésre kerülnek a Vevőhöz.

A kiválasztott esemény részletező oldalán (Bejelentkezés vagy Regisztráció után) lehetséges a rendelés.
A számla kiállításához a *-al jelölt adatokat kötelezően meg kell adni.
Adja meg a kívánt jegy mennyiségét, hogy hány főre szeretné a rendelést leadni.
Kiválasztható a fizetési mód, mely lehet Barion, készpénzes. (Fizetési tájékoztató)

A fizetési oldalra navigál itt a szükséges adatokat kell megadni.
A fizetés sikerességéről visszaigazoló email érkezik, melyben a jegy QR kódja is szerepelni fog.
A számla kiállítása a helyszínen történik, vagy e-mailben kerül kiküldésre a Vevő részére azt követően, hogy a teljesítés sikerült. A teljesítés a megrendelt QR kódot tartalmazó jegy helyszínen történő kezelése.

Ha Ön regisztrált Felhasználó, de elfelejtette jelszavát, használja az elfelejtett jelszó linket. Ha itt megadja a regisztrált e-mail címét vagy felhasználónevét, akkor a jelszó visszaállító linket e-mailben elküldjük Önnek. A belépést a Bejelentkezés menüpont segítségével végezheti el. Itt adja meg regisztrált e-mail címét és jelszavát, majd nyomja meg a belépés gombot. Ha sikeres a belépés, akkor megjelenik a felhasználó regisztrált email címe és a kijelentkezés gomb, amely segítségével elhagyhatja a weboldalt.

A számla a Billingo rendszerén keresztül kerül kiállításra, majd kiküldésre letölthető pdf formátumban.

Miután véglegesítette rendelését, a megadott e-mail címére küldünk Önnek egy automatikus visszaigazolást, amely tartalmazza megrendelése adatait és az eseményhez tartozó jegyet (QR kód). Amennyiben nem teljesül a Jegyrendelés folyamata 6. pontja, a rendszer nem fogadta el megrendelését. Ilyen esetben kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot emailen vagy telefonon.

 

Miután feldolgozásra került a megrendelése, a megadott e-mail címére fogja megkapni  Megrendelés lezárva visszaigazoló emailt.

A megrendelés folyamatáról a Foglalásaim menüpont alatt informálódhat. Itt megtalálhatja az összes korábbi megrendelését is. Minden megrendelés egy egyedi megrendelési számmal azonosítható.

 

Az e-jegyek használata

Az e-jegy érvényességét az Kortyoló által működtetett beléptető rendszer segítségével minden esetben ellenőrzésre kerül. A e-jegy működését a QR kód biztosítja. Minden e-jegyen QR kód található (karakteres formában), amely az e-jegynek saját, egyedi kódja, ezzel lehet az e-jegyet azonosítani. A beléptető rendszer adatbázisa nyilvántartja, hogy melyek az érvényes kódok. A belépéskor az e-jegy QR-kódja leolvasásra kerül a beléptető rendszer készülékével (applikációval), így ellenőrzésre kerül, hogy az érvényes-e. Ezáltal az is biztosítva van, hogy egy jeggyel csak egyszer lehessen belépni.

Belépéskor természetesen nem kell igazolni a személyazonosságot. Akinél érvényes e-jegy van, beléphet. Ha Önnek érvényes vásárlása van, de nem tudja a e-jegyét felmutatni, akkor a eseményre nem jogosult részt venni.

 

4.3. A megrendelés feldolgozása

A megrendelés feldolgozása munkanapokon (hétfőtől-péntekig) történik 14 óráig.

A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelésre, de 14 órát követő megrendelés esetén csak a következő munkanapon kerül feldolgozásra. Az elfogadott megrendelés teljesítési határideje a visszaigazolástól számítva 1 – 3 munkanap.

4.4. A megrendelt jegy ellenértékének fizetési lehetőségei

A megrendelt jegy kiegyenlítésének módját a Fizetési tájékoztató részletezi.

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és a visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz.

Az eseményen való részvétel feltétele a sikeres megrendelést követően kapott QR kód (jegy) nyomtatott vagy elektronikus formában történő felmutatása az esemény kezdetén. Már kifizetett, de fel nem használt jegy esetén a Vevő egy általa választott következő eseményen díjmentesen részt vehet. Fel nem használt jegyet maximum a vásárlástól számított 3 hónapon belül van lehetőség felhasználni.

 

 

5. Elállás, garanciális rendelkezések

5.1. Az online fizetést követően a Vevőt a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet kormányrendelet 1. §. (4) b) bekezdése alapján a belépőjegy értékesítési szolgáltatás igénybe vételétől való elállási jog nem illeti meg. A Szolgáltatónak nem áll módjában jegyet visszaváltani, sem a vásárlás értékét a Rendezvényszervező utasításától eltérően visszatéríteni. Erre az esetre vonatkozóan a 4.4. pontban leírtak az irányadóak.

5.2.. A Vevő kizárólag a Szolgáltató oldalán keletkezett hiba esetén kérhet ismételt jegyet, amennyiben az elvesztésre került.. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Felhasználó, illetve a jegy jogosítottja vonatkozó igényt sem felhasználói adatbevitelből, adathibából, sem pedig online fizetési/számlázási partnerek oldalán keletkezett hibából fakadóan nem támaszthat. Fent felsorolt esetekre ezen partnerek, valamint a mindenkori Rendezvényszervező vonatkozó gyakorlata alkalmazandó.

5.3. Elveszett jegy pótlására az 5.1. pontban írt rendelkezések megfelelően irányadóak.

5.4. A jegy cseréjének/fel nem használt jegy későbbi elfogadásának elsődleges lebonyolítója a Szolgáltató

5.3. Írásban közölt Felhasználói panaszra legkésőbb 30 munkanapon belül köteles a Szolgáltató érdemben írásban válaszolni, és ha a panaszt nem tartja jogosnak, köteles ezen álláspontját megindokolni. A szóban közölt szóbeli panaszt a Szolgáltatónak haladéktalanul ki kell vizsgálnia, és ha nem fogadja el igényünket, akkor köteles a panaszról jegyzőkönyvet felvenni, majd azt 30 munkanapon belül érdemben megválaszolni.

Nem illeti meg a Vevőt az elállási jog:

olyan szolgáltatás esetén, melynek ára a Szolgáltató által nem irányítható pénzpiaci mozgásoktól, ingadozásoktól függ.

5.5. Panaszok intézése

A Szolgáltatóval kötött szerződésből eredő jogviták elsősorban békés úton, megállapodással a felek között, vagy a Vevő lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóság előtt intézhetők. Amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, marad a felek számára a bírósági út.

 

 

6. Általános rendelkezések

6.1. Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) határozza meg a Kortyoló (Székhely: 1184 Budapest, Kézműves utca 1/b., Adószáma: 55212115-1-43, továbbiakban: Szolgáltató), valamint az internetes rendszerét használó jogi és természetes személyek (a továbbiakban: Felhasználó, a továbbiakban együtt, mint Szerződő Felek) között belépőjegyek megvásárlására vonatkozó szolgáltatás igénybevételének feltételeit, valamint a Szolgáltató és a Felhasználó között keletkező jogokat és kötelezettségeket.

6.2. A Szolgáltató on-line jegyértékesítő rendszert (a továbbiakban: Rendszer) üzemeltet különböző gasztrokulturális és egyéb eseményekre (a továbbiakban: Rendezvény) szóló belépőjegyek megvásárlásának elősegítésére. A Szolgáltató a Felhasználó részére a Rendszerében listázott Rendezvények belépőjegyeinek értékesítését biztosítja (a továbbiakban: Szolgáltatás). Szolgáltatás nem minősül engedélyköteles szolgáltatásnak.

6.3. A Felhasználó a Szolgáltató Rendszerének használata során regisztrációjával fogadja el jelen ÁSZF rendelkezéseit. Felhasználó kijelenti, hogy jelen ÁSZF-ben foglalt feltételeket megismerte és magára nézve kötelezőnek elfogadta, továbbá a Szolgáltatás igénybevételéhez szükséges adatai kezeléséhez az ÁSZF-ben, és a Szolgáltató Adatvédelmi Szabályzatában meghatározott körben hozzájárult.

6.4. Felhasználó az adataiban bekövetkezett változásokat köteles a Rendszerben rögzített adataira is átvezetni. E kötelezettségének elmulasztásából eredő károkért Felhasználó kizárólagos felelősséggel tartozik, azért sem Szolgáltató, sem a Szolgáltatás elősegítése érdekében igénybe vett partnerei nem vonhatók felelősségre.

6.5. Felhasználó jogosult a regisztrációját bármikor törölni az info@kortyolo.hu e-mail címre küldött, törlési kérelmet tartalmazó üzenettel. Az üzenet megérkezését követően Szolgáltató köteles haladéktalanul gondoskodni a regisztráció törléséről. Felhasználó adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből, kivéve azokat, amelyeket az adatvédelmi nyilatkozatban foglalt megőrzési, nyilvántartásba vételi kötelezettség érint; a törlés továbbá nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód.

6.6. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy törölje azon felhasználók regisztrációját, akik megítélése szerint bármely más személy nevével, képmásával, e-mail címével, vagy más személyes adatával, illetve jogával visszaélnek, így különösen ha tudomása szerint az érintett felhasználói név védjegy- vagy más típusú oltalom alatt áll, más személy jogos érdekét sérti, trágár, vagy obszcén szó, rasszista, vallási, nemzeti, nemzetiségi, szexuális hovatartozást gyalázó, vagy sértő, burkolt, vagy nyílt reklámhordozónak tekinthető.

6.7. Amennyiben Felhasználó tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni a Szolgáltatót. A fenti kötelezettségek elmulasztásából eredő károkért kizárólag a Felhasználót terheli a felelősség. Felhasználó felelősséggel tartozik a saját jelszavának vagy fiókjának illetéktelen használatával a Szolgáltatónak vagy bármely harmadik személynek okozott károkért.

6.8. Jelen ÁSZF hatálya a Szolgáltatóra, Felhasználóra, a Rendezvényszervező Szolgáltatói szerződésének megfelelően a Rendezvényszervezőre, továbbá minden olyan természetes és jogi személyre kiterjed, aki/amely a Rendszer bármely elemét bármilyen formában, illetve célból felhasználja.

6.9. Rendezvényszervező, valamint az általa szervezett Rendezvényre belépőjegyet vásárló Felhasználó közötti jogviszony feltételeit külön szerződések tartalmazzák. Az ÁSZF hatálya nem terjed ki a fizetést és a számlázást bonyolító partnerek, sem pedig egyéb alvállalkozók tevékenységére.

6.10. A vásárlás útján a Felek között létrejött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, így az iktatott formában nem hozzáférhető. A szerződés létrejöttét az elektronikusan elmentett, “Foglalásaim” menüpontban letölthető vásárlási adatok igazolják.

A Szolgáltatás technikai és jogi korlátairól:

6.11. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az internet sajátosságai miatt a Rendszer folyamatos üzemeltetése a Szolgáltató előzetes tudta és szándéka ellenére is megszakadhat. A Szolgáltató mindent megtesz a zavartalan működés érdekében, ugyanakkor nem garantálja a Szolgáltatás és a kapcsolódó honlap hibamentes és zavartalan működését, illetőleg hogy a Szolgáltatáshoz való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes lesz.

6.12. A Szolgáltató jogosult a Szolgáltatás vagy a kapcsolódó honlap karbantartása érdekében, vagy egyéb biztonsági megfontolások miatt a Szolgáltatást részlegesen vagy teljes egészében szüneteltetni minden előzetes tájékoztatás vagy értesítés nélkül.

6.13. A Szolgáltató csak a neki felróható szándékos vagy súlyosan gondatlan hibákkal okozott károkért felel, mely felelősség mértéke nem haladhatja meg a vásárlási tranzakció értékét.

6.14. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató nem felelős semmilyen olyan kárért vagy visszaélésért, amely az online történő fizetés során vagy következtében keletkezik.

6.15. A Szolgáltató kizárja a felelősséget minden olyan kárért, amelyet a Felhasználó, a Rendezvényszervező, vagy harmadik személy szerződés- illetve jogellenes tevékenysége vagy mulasztása okozott.

6.16. A Szolgáltató tájékoztatja Felhasználót és Felhasználó kifejezetten tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató jogosult az ÁSZF-et egyoldalúan módosítani. Az ÁSZF módosításának esetén a Szolgáltató a Felhasználót a változások www.kortyolo.hu oldalon történő közzététele útján értesíti, a módosítás hatályba lépését megelőzően legalább 8 naptári nappal.

6.17. A Felek közötti megállapodás a nyelvválasztás szerinti nyelven, vita esetén magyar nyelven jön létre. Az internet sajátosságai miatt a jelen ÁSZF területi hatálya nem korlátozódik a Magyar Köztársaság területére.

6.18. Felek rögzítik, hogy Szolgáltatót nem terheli felelősség a szolgáltatással összefüggésben Felhasználó oldalán jelentkező adatkiesésből, rendszerhasználatból vagy átmeneti elérhetetlenségből fakadó közvetlen vagy közvetett azon károkért, amelyek a Felhasználó oldalán merülnek fel.

6.19. A Felhasználót teljes körű felelősség terheli a Szolgáltató Rendszerének használat során kifejtett mindennemű tevékenységgel kapcsolatban. A Felhasználó vállalja, hogy haladéktalanul értesíti a Szolgáltató ügyfélszolgálatát adatainak bármilyen illetéktelen felhasználása, illetve a biztonság egyéb módon való megsértése esetén. A jelszó Felhasználói oldalon történő tárolásából, illetőleg a felhasználónév és a jelszó harmadik személy részére való átadásából fakadó károkért a Szolgáltató nem felel.

6.20. A Vevő a jegy megvásárlásával tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Szolgáltató eseményén kép- és\vagy videófelvétel készül az eseményről, melyen a Vevő is szerepelhet. A jegy megvásárlásával és az eseményen való részvétellel a Vevő tudomásul veszi, hogy róla kép- és videófelvétel készülhet, melyet a Szolgáltató további ellenszolgálatás nélkül marketing célra felhasználhat, sokszorosíthat, online csatornáin közzétehet. Szolgálató kijelenti, hogy a Vevőről esetlegesen készült kép- és videófelvételt harmadik személy részére nem adja ki, kizárólag saját célú marketing tevékenységre használ fel. A Vevő kérheti a róla készült felvételek törlését (info@kortyolo.hu), illetve tiltakozhat a róla készült felvételek publikálása ellen, amit Szolgáltató tudomásul vesz.

6.21. Az ÁSZF rendelkezéseitől a Felek közös megegyezéssel írásban eltérhetnek.

 

 

7. Adatkezelés

Az adatkezelésről a kortyolo.hu weboldalon megtalálható ADATKEZELÉSHEZ HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT rendelkezik.

Az üzemeltető a weboldal a használata során a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki kívülálló harmadik személy számára, kivéve a Szolgáltatás lebonyolításáért felelős Rendezvényszervező számára.

A weboldal böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az üzemeltető kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az üzemeltető a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a weboldalon leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A weboldal böngészése, illetve a regisztráció folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat az üzemeltető bizalmasan kezeli, leiratkozás kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén.

A megrendeléssel kezdődő eljárás során a 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadók, a szolgáltató adatvédelmi nyilatkozata a honlapon érhető el.

 

 

8. Egyéb rendelkezések

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Ptk (2013.évi V. törvény), fogyasztói szerződéseknél a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. kormányrendelet rendelkezései az irányadók.