Pincelátogatás


Pincelátogatás

Dátum 2018. 07. 07.
Időpont Egész napos

Helyszín
Csopak


Leírás

Egy magán pincészetben voltunk, ahol rövid betekintést kaphattunk a régióhoz kapcsolódó borokról.

 

Családi pincénk a Balaton északi partján elhelyezkedő csopaki borvidék területén, Csopakon, a berekháti dűlőben található. Az agyagfugázású, kőboltozatos boros pince 1837-ben épült. A szőlőtermelés, borkészítés családi hagyományok útján folytatódott, melyet nagy gondossággal ápolunk mind a mai napig. A jelenlegi szőlőterület kizárólag Csopakon található, Olaszrizling, Sárga Muskotály, Sauvignon Blanc fajtákkal.

Az Olaszrizling bor kitűnő minőségét a hagyományos bakművelésű szőlő garantálja, melyen a Csopaki Kódex szigorú előírásai szerint történik a szőlőművelés. A pincében 1993-tól borpalackozás is történik. Minden évben palackozásra kerül a Kódex előírása szerint az Olaszrizling, valamint a jó évjáratokban a berekháti szőlőterü

 

letről késői szüretelésű rizling is. Így, 2009-es Márton napi, 2011 és 2013-as évjáratokban Bence I, Bence II bor készült.

A pince tetőterében egy kisebb méretű helytörténeti kiállítás, borgyűjtemény található, amely ízelítőt ad a nádaratók, szőlészek, borászok, kovácsok, kádárok, használati eszközeiből. Egyedülálló suszter szerszámkészlet, múlt század eleji konyhai eszközök is megtekinthetők a család örökségéből, gyűjtéséből.

Büszkék vagyunk, 1996-ban és 2011-ben elnyert, Tóth Gyula, Csopak Község „Év Borosgazdája” címre, valamint a 2007-es és 2011-es évjáratú olaszrizling borunk, 2008-ban és 2011-ben az „Év Bora” díjat nyertre el.

 

forrás: https://csopak.hu/hu/content/toth-pinceÁr elővételben:


__________________________

További információkért hívd a +36 30 395 0074 telefonszámot.


Írhatsz nekünk üzenetet is az info@kortyolo.hu e-mail címre.