Beavató – A borkóstolás alapjai
Érezted már azt, hogy a zene egy külön világ? Hogy misztikus nyelvezete van, ami ismeretlen erővel jár át? Nos, a borkóstolás is épp ilyen: az ízek, aromák és illatok világa egészen más univerzumba kalauzol minket. A borvacsorán megkapod az első beavatást a borok világába finom ételek kíséretében.
A program során bevezetést nyújtunk a borkóstolás rejtelmeibe, és megismerkedhetsz a helyes borkóstolás lépéseivel. Gyakorlati úton tapasztalhatod meg, milyen érzékszervekre hat a bor és hogyan. Kezdünk azzal, amit látunk, folytatjuk az aromákkal, majd eljutunk az ízlelések birodalmába, hogy utána összegezzük észleléseinket.
Itt nincs legjobb és legrosszabb, ez egy szubjektív ízlésvilág, amelynek a közepében te magad vagy.
Ha eljössz hozzánk, többek között a következő kérdéseket járjuk körbe:
Milyen alapvető szabályokat érdemes betartani kóstolás előtt?
Mire kell odafigyelni borfogyasztás közben?
Miként és hogyan hat érzékszerveinkre a bor?
Milyen aromákat ismerünk?
Mi alapján értékeljük a borokat?
És amiket kóstolunk:
- Kristinus Chardonnay 2018
- Etyeki Kúria Sauvignon Blanc 2017
- Sauska Tokaj Furmint 2017
- Bodri Kékfrankos 2017
- Tűzkő Cabernet Franc válogatás 2015
Ételek
Előétel: tapas tál
Főétel: sült őzlapocka párolt zöldségekkel, borókabogyóval, szilvás krokettel
Ár elővételben:
__________________________
További információkért hívd a +36 30 395 0074 telefonszámot.
Írhatsz nekünk üzenetet is az info@kortyolo.hu e-mail címre.
A jegyvásárlás zárva erre az eseményre.
Regisztráció