Beavató – A borkóstolás alapjai


Beavató – A borkóstolás alapjai

Dátum 2019. 05. 24.
Időpont 18:15 - 20:45

Helyszín
Konyhakert étterem


Leírás

 

Érezted már azt, hogy a zene egy külön világ? Hogy misztikus nyelvezete van, ami ismeretlen erővel jár át? Nos, a borkóstolás is épp ilyen: az ízek, aromák és illatok világa egészen más univerzumba kalauzol minket. A borvacsorán megkapod az első beavatást a borok világába finom ételek kíséretében.
A program során bevezetést nyújtunk a borkóstolás rejtelmeibe, és megismerkedhetsz a helyes borkóstolás lépéseivel. Gyakorlati úton tapasztalhatod meg, milyen érzékszervekre hat a bor és hogyan. Kezdünk azzal, amit látunk, folytatjuk az aromákkal, majd eljutunk az ízlelések birodalmába, hogy utána összegezzük észleléseinket.

 

Itt nincs legjobb és legrosszabb, ez egy szubjektív ízlésvilág, amelynek a közepében te magad vagy.

 

Ha eljössz hozzánk, többek között a következő kérdéseket járjuk körbe:

 

Milyen alapvető szabályokat érdemes betartani kóstolás előtt?
Mire kell odafigyelni borfogyasztás közben?
Miként és hogyan hat érzékszerveinkre a bor?
Milyen aromákat ismerünk?
Mi alapján értékeljük a borokat?

 

 

És amiket kóstolunk:

  • Kristinus Chardonnay 2018
  • Etyeki Kúria Sauvignon Blanc 2017
  • Sauska Tokaj Furmint 2017
  • Bodri Kékfrankos 2017
  • Tűzkő Cabernet Franc válogatás 2015

 

Ételek

Előétel: tapas tál

Főétel: sült őzlapocka párolt zöldségekkel, borókabogyóval, szilvás krokettel



Ár elővételben:


__________________________

További információkért hívd a +36 30 395 0074 telefonszámot.


Írhatsz nekünk üzenetet is az info@kortyolo.hu e-mail címre.


A jegyvásárlás zárva erre az eseményre.